preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Zagreb

Login
Natjecanja

       

 

Tomislavci pišu

Korisni linkovi

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 4. 2010.

Ukupno: 408423
Ovaj mjesec: 3993
Danas: 11
Tražilica
Raspored zvona

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Produženi boravak

     Suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja. Samostalan boravak kod kuće često izlaže dijete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja za dijete tijekom radnog dana nameću potrebu za organiziranom brigom o djetetu. Škole time dobivaju novu i zahtjevniju ulogu koja od zaposlenika zahtijeva organiziraniju skrb za dijete tijekom cijelog dana. Produženi dnevni rad nakon redovite prijepodnevne nastave – produženi boravak, jedan je od modela kojim se mogu kvalitetno i sustavno riješiti navedeni problemi, osobito u urbanim sredinama. Nova uloga škole na taj će način biti maksimalno i racionalno iskorištena jer pruža nebrojene mogućnosti djelovanja u svrhu pravilnog razvoja i rasta svakog djeteta u kvalitetnu osobu, korisnu svojoj obitelji i zajednici.

Produženi je boravak u Osnovnoj školi kralja Tomislava organiziran u dvanaest odgojno-obrazovnih skupina.

1.a – učiteljica Doroteja Lovjer

1.b – učiteljica Gordana Orač - Šukelj

1.c – učitelj Marko Miljanović

1.d - učiteljica Mirna Ivić

2.ad- učiteljica Kristina Glavaš

2.b –učiteljica Matea Jarčević

2.cd – učiteljica Blanka Hajsan

3.ad razred – učiteljica Ruža Kovač

3.b razred – učiteljica Nika Despot

3.cd razred – učiteljica Manuela Dudaš

4.a razred – učiteljica Matea Bilić

4.bc razred – učiteljica Ivana Padro

 

Učiteljice koje rade u odjelu produženog boravka djeluju jedinstveno, suradnički, dogovorno, sveobuhvatno i integrirano s čitavim razrednim odjelom. Zajedno surađuju s roditeljima, održavaju roditeljske sastanke i pojedinačne individualne razgovore. U ravnopravnom su položaju prema učenicima i roditeljima.

U Osnovnoj školi kralja Tomislava, provodi se produženi boravak s pojačanim programom za potencijalno darovite učenike.

Sadržaji poučavanja i rada u skupini s pojačanim programom, oslanjaju se na propisani nastavni plan i program rada u produženom boravku s dodatkom tema specifičnih učeničkim interesima, vodeći se načelom interdisciplinarne nastave. U radu i aktivnostima jasno se ostvaruju ciljevi Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda.

Osnovni naziv proširenog programa je Učionica - Stvaraonica. Stvaraonica je zajednički nazivnik za sve stvaralačke oblike rada gdje se učenici mogu izraziti kroz različite stvaralačke forme koje zadovoljavaju njihove interese. Unutar aktivnosti pod nazivom Pitaonica određivala bi se osnovna tema, koja bi se kroz različita područja rada i aktivnosti proširivala.

Tako učenici usvajaju nove spoznaje, razvijaju potencijale i kreativno promišljaju, izvode pokuse i pronalaze rješenja unutar Maštaonice, Pričaonice, Slikaonice, Mislionice, Slušaonice, Mudrionica, Igraonice, Gibaonice, Ružionice … Učenike potičemo i da sami smisle nazive stvaraonica kako bi se i na tom području njegovala kreativnost, originalnost, promišljanje i fleksibilnost.

 
preskoči na navigaciju