preskoči na sadržaj
Nešto staro i nešto novo o školi

          Osnovna škola kralja Tomislava otvorena je 1928. godine, kada je i dobila ime po prvom hrvatskom kralju. Nalazi se u srcu Trešnjevke.  Unutarnji prostori su adaptirani. Od šk. god. 2011./2012. školu krase i novi prozori.  Ponosni smo na izgled i opremljenost školske knjižnice, informatičke učionice koja je klimatizirana, multimedijalne učionice s pametnom pločom, učionica za učenike od 1. do 4. razreda i sanitarnih čvorova. Od 5. do 8. razreda nastava je organizirana po specijaliziranim učionicama. Prostorni uvjeti škole prilagođeni su učenicima s posebnim potrebama (lift, ulazne rampe). Veliko školsko dvorište i tri športska igrališta i velika športska dvorana pružaju mogućnost djeci za nesmetanim bavljenjem športskim aktivnostima.

         U razrednim odjelima imamo prosječno oko 20 učenika.
 
         U školi je organiziran produženi boravak za učenike 1., 2., 3. i 4.  razreda, u vremenu od 11,30 do 17, 00 sati. U boravku učenici imaju organiziranu prehranu, pišu zadaće, uče, igraju se i bave stvaralačkim aktivnostima. 
       
         Učenici već od prvog razreda uče engleski jezik kao glavni strani jezik. Od četvrtog razreda mogu učiti njemački jezik kao izborni predmet. Izborni predmeti za koje se djeca još mogu odlučiti su: od prvog razreda vjeronauk i od sedmog razreda informatika
 
        Škola ima dugu športsku tradiciju, odnosno posebna se pozornost posvećuje motiviranju učenika za bavljenje športom, njihovom uključivanju u razna sportska događanja, ali i usmjeravanju učenika prema profesionalnim športskim klubovima. U skladu s tim ne izostaju ni športski rezultati. U Školskom športskom klubu organizirane su brojne športske aktivnosti, od rukometa i košarke na dalje. Blizina škole plivalištu na Trgu športova olakšava ostvarivanje obvezne škole plivanja.
         U školskoj dvorani provodi se vrlo uspješno program Vikendom u sportske dvorane tako da učenici od 1. do 8. razreda mogu organizirano kroz sportske aktivnosti provoditi svoje slobodno vrijeme.

       Osim športskih postoji i druge brojne izvannastavne aktivnosti: likovne skupine, dramsko-recitatorske skupine, Zbor, Mladi knjižničari,  Mali matematičari, Mali znanstvenici, Novinarska skupina, Talijanska igraonica, engleske igraonice, Košarka, Mladi povjesničari, Mladi geografi …

         Učenici novinari vrijedno rade na stvaranju školskog lista “Naš Tomislav”.
 
       Stručni suradnici pedagog i defektolog pomažu u lakšem svladavanju svih vrsta poteškoća u školovanju učenika. U radionicama u nižim i višim razredima kontinuirano se provode Školski preventivni programi.
 
Kod učenika se potiče razvoj humanosti i empatije pa smo tako redoviti posjetitelji obližnjeg staračkog doma, ali i prikupljamo pomoć za korisnike Pučke kuhinje Župe sv. Josipa.
 
        Surađujemo s raznim udrugama koje nama, djeci i roditeljima edukativno i savjetodavno pomažu u radu s djecom.
        
        Naša škola vježbaonica je za studente razredne nastave iz metodike glazbene kulturematematike te tjelesne i zdravstvene kulture zatim za studente kineziološkog fakulteta i edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
       
         Od školske godine 2011./2012. škola radi u jednoj smjeni.
        O školi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 4. 2010.

Ukupno: 282556
Ovaj tjedan: 517
Danas: 26

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Dokumenti

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Tražilica


preskoči na navigaciju